torsdag den 15. oktober 2009

Ting at goere i Denver, naar du ikke doed

På vejen igen med Dodgers. Denne gang Denver og Cincinnati - to byer, som er utrolig ens i, at ingen er i nærheden af et hav. Det mest absurde øjeblik sket endnu, før vi gik ombord på flyet i Los Angeles. En nidkære TSA agent blev klappet ned Vin Scully. Ja, det er almindeligt kendt, at terrorister vil skjule sprængstof i World Series ringe.

Boede på Ritz-Carlton Hotel Downtown (eller, som de kalder det - "Lodo"). Jeg havde et smukt indrettede værelser med en fantastisk udsigt over Greyhound Bus Terminal. (Hvor bekvemt for alle bus-rejsende, at der er en Ritz-Carlton på tværs af gaden, så de har et sted at gå ned, før man går videre til Utah.)

Var gåafstand til 16th Street Mall, hvor røde egetræer og fontæner linje dette bravournummer fodgænger mall byder på en tusind Verizon og AT & T butikker og stor lokal spisning fra Chili's til Cheesecake Factory.

Også gåafstand er ballpark, Coors Field. Det er en Camden Yards klon kombinerer moderne bekvemmeligheder (luksus bokse, stadion klubber, lys) og retro funktioner (mursten udvendigt, og øh ... mursten udvendigt). Men på grund af den tynde luft baseballs rejse længere der. Så for at kompensere de flyttede hegn tilbage til, hvor de er nu, ud over horisonten.

I begyndelsen af juli Vegas oddsmakers anslået chancerne for the Rockies vinde vimpel var de samme som æslet PUNCH vinde en Oscar. Og alligevel er det Rox var, kæmper med Dodgers i en afgørende serie for første sted. Man skulle tro, at hele byen vil være abuzz, og de ville det ikke var for de mere vigtige Denver Broncos præ-sæson spillet på søndag.

John Elway er til Denver, hvad Andy Taylor er at Prentiss og Jesus er til Rom.

I nærheden ligger Red Rocks, et udendørs amfiteater skæres i et bjerg. Det er en betagende omgivelser. Hvis John Denver var stadig i live det er her, han ville være at spille hver uge, at dele regningen med Harry Chapin, hvis han stadig var i live. Red Rocks har også den ære at være den eneste amerikanske mødested, hvor Beatles ikke sælge ud.

Der er ny mening til "Rocky Mountain High". Myndigheder har beslaglagt næsten 20,000 marihuana planter fra Colorado nationale skove. Det er slemt nok Rangers har at gøre med bjørne stjæle pic-i-nic kurve, nu de har at slås med internationale narkotikakartellerne. Jeg vil vædde på, hvis disse anlæg blev der i 60'erne, at Beatles koncert ville have solgt ud.

Denver er den mest seksuelt aktive by i Amerika. Svangerskabsforebyggende salg er 189% højere inden for bygrænsen, end det nationale gennemsnit (salg af kvindelige prævention er en whopping 278% højere). Tilfældigt, Denver har også verdens største bryggeri (Coors).

Og let det bedste, mest dramatiske tordenvejr! Kæmpe bolte af lettelse skabe en spændende panorama, og hvad bedre sted at se dem, end en radio stand på et baseball stadion omgivet af elektronisk udstyr og lys tårne?

Lokale beboere siger den bedste måde at forberede sig er at tage til efterretning, at vinden brokker sig, og den første ko blæser hen over himlen.

Der er nu kun én avis i byen, skal stillingen. DEN Rocky Mountain NEWS (min favorit af de to, fordi det engang gav Almost Perfect en anstændig anmeldelse) foldet i februar efter 150 års tjeneste. Og det er nu en alt for velkendt scenario i de fleste større byer. Har Al Gore har nogen idé om dette, da han opfandt internettet?

Trafikken er stadig bakkes op fra sidste års Demokratiske konvent. Og der er stadig folk gå til deres biler efter at have deltaget Obamas takketale.

Og hvis du kører fra "Lodo" til I-70 med børn, og du er på udkig efter en sjov ting for dem at gøre, få dem tælle antallet af pistol butikker, de ser. Det vil Kinder blive besat på hele turen!

You gotta love navnet Denver's borgmester - Hizzonor John Wright Hickenlooper.

Ting ikke at gå glip af: The Butterfly Pavilion insekt zoo, "Mind Eraser" rollercoaster på Elitch Gardens, kæmpen cement dias ved Bear Valley Park, der ligner en vagina, den Buckhorn Exchange restaurant med 500 udstoppede dyr (det er hvordan jeg forestiller mig, Elizabeth Hasselbeck's soveværelse), stenen markør, der hævder at være fødestedet for den cheeseburger, at Dick's Sporting Goods Park, og enhver CVS apotek for svangerskabsforebyggende midler.

De Dodgers vandt to ud af tre, og vi fik et hastigt tilbagetog til dronningen City.

I morgen: Cincinnati