søndag den 26. juli 2009

Alarmerende Afrika mandlige homoseksuelle hiv sats

HIV blandt homoseksuelle mænd i nogle afrikanske lande er 10 gange højere end blandt den almindelige mandlige befolkning, siger forskning i medicinske tidsskrift The Lancet.

Rapporten sagde fordomme mod homoseksuelle mennesker var der fører til isolation og chikane, hvilket igen førte til risikabel seksuel praksis blandt homoseksuelle samfund.

Men risikoen er ikke begrænset til bøsser, som mange af de smittede har også kvindelige seksuelle partnere.

Rapporten opfordrede til øget uddannelse og ressourcer i kampen mod HIV.

The Oxford University forskere konstateret, at udbredelsen af HIV / AIDS blandt homoseksuelle mænd i Afrika syd for Sahara har været "drevet af kulturelle, religiøse og politiske uvilje til at acceptere [bøsser] som ligeværdige medlemmer af samfundet".

Bly forsker Adrian Smith fortalte BBC var der "dybe stigmatisering og social fjendtlighed på alle niveauer i samfundet om enten samme køn adfærd blandt mænd, eller homoseksualitet".

"Det har den konsekvens, at denne gruppe bliver ekstremt svært at nå," sagde han.

Hr. Smith sagde, at homoseksuelle mandlige køn altid havde været erkendt som værende særligt farligt med hensyn til kontraktindgåelsesniveau hiv / aids.

Men homoseksuelle mænd var også større sandsynlighed for at blive involveret i andre højrisiko-adfærd, herunder køn arbejde, der har flere partnere og være i kontakt med intravenøs stofbrug, sagde han.

Uddannelse afgørende

George Kanuma en homoseksuelles rettigheder aktivist i Burundi, fortalte BBC mange mænd "skjule deres seksuelle orientering" til at blive gift og få børn, men fortsætter med at have sex med mænd.

"De fleste af dem ved, at du kan kontrakten hiv / aids eller en infektion, når du gør sex med kvinder, men ikke når du har sex med en anden mand," sagde han.

Hr. Smith sagde, at der var "et desperat behov for at levere en grundpakke med forebyggelse for hiv", herunder at sikre levering af kondomer.

"Der er også behov for at bevidstgøre, uddanne dem, der er involveret i hiv, samspillet med mænd, der dyrker sex med mænd, til at uddanne dem, der er involveret i pleje og forebyggende aktiviteter," sagde han.

FN's aids-agentur anslår, at 33 millioner mennesker i verden har hiv, hvoraf to tredjedele lever i Afrika syd for Sahara.