onsdag den 31. december 2008

Under himlen og over hele Jorden, den menneskelige race er kun ?!

Da hendes japansk-amerikansk mand blev sendt til interneringslejre i Californien og Wyoming, Estelle Peck Ishigo valgte at ledsage ham. En kunst-skolelærer fyret for hendes interracial ægteskab, hun dokumenteret på tre og et halvt års prøvelser i en kort memoir , og hundredvis af skitser og malerier .
På trods af en kort vindstød af interesse for hendes kunst i begyndelsen af 1970'erne, Estelle falmede igen i ubemærkethed indtil opdaget af filmskaber Steven Okazaki spilder væk i en Hollywood convalescent hospital.
tilbøjelige til at acceptere hospitalet direktør's påstand om, at hun var sindssyg, Okazaki fortsættes, og da han formodede, fandt hende stærkt lægemidler, men i stand til at forstå, hvad han ønskede. "Jeg har ventet på nogen til at fortælle min historie til," siger hun. "Så kan jeg dø."
Okazaki fortalte Estelle's historie i sin 1990 film, Days af Venter , som vandt både en Academy Award for Documentary Kort Om og en Peabody Award. Hun døde før en screening kan arrangeres. [ tidligere ]