mandag den 18. maj 2009

Call for 'handling ' paa salt niveauer

Fødevareindustrien er blevet bedt om at gøre mere for at bidrage til at mindske den offentlige 's salt forbrug.

De falder ses i salt indtag i de seneste år er at redde 6.000 liv om året.

Men Food Standards Agency og demonstranter, sagde, at der var stadig lang vej at gå, før salt indtag var på det anbefalede niveau.

Den regulerende myndighed har sat industrien nye "udfordrende" mål at skære salt i fødevarer, men detailhandlere advaret de ville være svære at ramme.

Voksne i UK øjeblikket forbruge 8.6g salt dagligt - ned næsten 1g siden 2001, men stadig langt til 6g målet.

Eksperter mener, at hvis folk forbruges det anbefalede niveau en anden 20.000 liv kunne reddes gennem lavere blodtryk satser.

NY SALT MÅLVÆRDIER
Bacon - Fra 3.5g pr 100g nu til 3G i 2012Tomato ketchup - Fra 2.4g til 1.8gBurgers - Fra 1g til 0.75gBread 1.1g til 1gCrisps - 1,5 g til 1.4g

I de seneste år, FSA har målrettet producenter såvel som kører folkesundhedskampagner.

Omkring tre fjerdedele af salt, der er forbrugt er allerede til stede i fødevarer, når det er købt.

Mål var allerede på plads i 2010, og disse har ført til betydelige nedskæringer i salt i brød, morgenmadsprodukter og supper.

Men FSA har nu skubbet industrien til at gå videre ved at sætte nye mål for 2012 på 80 forskellige kategorier af forarbejdede fødevarer.

Omfanget af de nedskæringer varierer fra produkt til produkt, men omfatter også en salt nedskæring på næsten 10% i brød, mere end en femtedel i bagte bønner og 25% i burgere.

Rosemary Hignett, FSA 's chef for ernæring, sagde: "Den offentlige sundhed tilfælde for at reducere mængden af salt i mennesker ' s kost er så stærk som nogensinde."

'Sneglen ' s tempo '

Men Alex Callaghan, politisk medarbejder ved British Heart Foundation, sagde: "Vi er stadig bevæger sig i et sneglen 's tempo.

"På nuværende nedsættelsessats, det ville tage os 15 år at nå 6g per dag målet, at sætte en anden generation i risiko for højt blodtryk og hjertesygdomme.

"Fødevarer fabrikanterne må optrappe på pladen og gøre alt, hvad de kan for at reducere de umådelige mængder af salt vi forbruger i dagligdagen produkter såsom korn og færdigretter."

Detailhandlere sagde, at de ville gøre alt hvad de kunne for at ramme de nye mål, men de advarede om det ikke ville være let.

Stephen Robertson, generaldirektør for British Retail Consortium, sagde: "Den nye salt mål er meget sværere, og i nogle tilfælde, mener vi, at kunderne won 't acceptere ændringen i smag.

"Det 's afgørende vi tager kunder med os som smager don ' t ændre overnatning.

"Salt kan også spille en vigtig rolle i bevarelsen af fødevarer.

"Det ville være absurd, hvis vi reduceret salt i det omfang, det nedsatte et produkt 's holdbarhed og øget køkkenaffaldskværne - kompromittere en central del af regeringens ' s fødevarepolitik."