tirsdag den 26. maj 2009

Oxford digter fratraeder over afstemning raekken

Den første kvinde til at blive Oxford professor i Poetry nedlægger følgende spørgsmål over hendes rolle i en påstået smædekampagne mod en rival.

mandag den 18. maj 2009

Call for 'handling ' paa salt niveauer

Fødevareindustrien er blevet bedt om at gøre mere for at bidrage til at mindske den offentlige 's salt forbrug.

De falder ses i salt indtag i de seneste år er at redde 6.000 liv om året.

Men Food Standards Agency og demonstranter, sagde, at der var stadig lang vej at gå, før salt indtag var på det anbefalede niveau.

Den regulerende myndighed har sat industrien nye "udfordrende" mål at skære salt i fødevarer, men detailhandlere advaret de ville være svære at ramme.

Voksne i UK øjeblikket forbruge 8.6g salt dagligt - ned næsten 1g siden 2001, men stadig langt til 6g målet.

Eksperter mener, at hvis folk forbruges det anbefalede niveau en anden 20.000 liv kunne reddes gennem lavere blodtryk satser.

NY SALT MÅLVÆRDIER
Bacon - Fra 3.5g pr 100g nu til 3G i 2012Tomato ketchup - Fra 2.4g til 1.8gBurgers - Fra 1g til 0.75gBread 1.1g til 1gCrisps - 1,5 g til 1.4g

I de seneste år, FSA har målrettet producenter såvel som kører folkesundhedskampagner.

Omkring tre fjerdedele af salt, der er forbrugt er allerede til stede i fødevarer, når det er købt.

Mål var allerede på plads i 2010, og disse har ført til betydelige nedskæringer i salt i brød, morgenmadsprodukter og supper.

Men FSA har nu skubbet industrien til at gå videre ved at sætte nye mål for 2012 på 80 forskellige kategorier af forarbejdede fødevarer.

Omfanget af de nedskæringer varierer fra produkt til produkt, men omfatter også en salt nedskæring på næsten 10% i brød, mere end en femtedel i bagte bønner og 25% i burgere.

Rosemary Hignett, FSA 's chef for ernæring, sagde: "Den offentlige sundhed tilfælde for at reducere mængden af salt i mennesker ' s kost er så stærk som nogensinde."

'Sneglen ' s tempo '

Men Alex Callaghan, politisk medarbejder ved British Heart Foundation, sagde: "Vi er stadig bevæger sig i et sneglen 's tempo.

"På nuværende nedsættelsessats, det ville tage os 15 år at nå 6g per dag målet, at sætte en anden generation i risiko for højt blodtryk og hjertesygdomme.

"Fødevarer fabrikanterne må optrappe på pladen og gøre alt, hvad de kan for at reducere de umådelige mængder af salt vi forbruger i dagligdagen produkter såsom korn og færdigretter."

Detailhandlere sagde, at de ville gøre alt hvad de kunne for at ramme de nye mål, men de advarede om det ikke ville være let.

Stephen Robertson, generaldirektør for British Retail Consortium, sagde: "Den nye salt mål er meget sværere, og i nogle tilfælde, mener vi, at kunderne won 't acceptere ændringen i smag.

"Det 's afgørende vi tager kunder med os som smager don ' t ændre overnatning.

"Salt kan også spille en vigtig rolle i bevarelsen af fødevarer.

"Det ville være absurd, hvis vi reduceret salt i det omfang, det nedsatte et produkt 's holdbarhed og øget køkkenaffaldskværne - kompromittere en central del af regeringens ' s fødevarepolitik."

lørdag den 16. maj 2009

Ti nye svin influenza tilfaelde bekraeftet

Ti nye tilfælde af svin influenza er blevet bekræftet i England, Health Protection Agency siger.

tirsdag den 5. maj 2009

Doedshjaelp laege afholdt i lufthavnen

En australsk læge rejser til England for at holde workshops om eutanasi er blevet tilbageholdt i Heathrow Lufthavn.

Dr. Philip Nitschke blev afholdt i henhold til indvandring og asyl handle efter ankomsten fra Australien på lørdag.

Han har planer om at afholde en workshop i Bournemouth, Dorset, tirsdag for at demonstrere sin DIY selvmord kit.

Dr. Nitschke sagde, at det var et spørgsmål om ytringsfrihed, og at hans tilbageholdelse sagde noget om ændringer i det britiske samfund, som var "meget bekymrende".

En talskvinde for Home Office bekræftet, at dr Nitschke havde været tilbageholdt i Heathrow, men vil ikke kommentere yderligere.

Lægen sagde, at han havde fået lov til Det Forenede Kongerige til at holde foredrag før.

"Det er et meget grundlæggende spørgsmål om ytringsfrihed - folk vil gerne vide, om dette"
Dr. Philip Nitschke

Dr. Nitschke, der løber Afslut International, fortalte BBC: "Vi 've havde selv søgt og fingeraftryk, og nu har vi fået at vide, vi vil formelt blive interviewet, eller ej, hvad tanken om, hvad jeg foreslår, vil være i strid med British ret.

"Jeg mener, det er et meget grundlæggende spørgsmål om ytringsfrihed - folk ønsker at vide om dette.

"Dette er en vigtig banebrydende samfundsmæssigt problem, at finde folk tænker på udvisning, fordi budskabet er tilsyneladende så bekymrende, siger noget om ændringer i det britiske samfund, der er temmelig bekymrende."

Alex Russell, den sognepræst af Pennington og kappelan af Oak Haven Hospice i Lymington, Hampshire, sagde: "I 'm ikke glade for de synspunkter, som han udtrykker eller disse såkaldte selvmord workshops.

Dødelige indsprøjtninger

"Men jeg vil altid forsvare nogen 's ret til at stemme en mening om noget og sige, kontroversielle ting.

"Problemet kan være, hvis folk, der er psykisk ude af stand til at tænke så klart som de kunne, eller folk, der stadig er helt unge, og som danner deres holdninger, kan være påvirket af ham uretmæssigt."

Hun tilføjede: "Det er klart, hvis han er i strid med en lov, så han er nødt til at være stoppet.

"Som et hospice kappelan jeg har haft kontakt med flere patienter, som på grund af langvarige kroniske tilstande har forsøgt at tage deres eget liv.

"I hvert tilfælde har de sagde bagefter, at de er glade for at være i live, og de 're glad det gjorde ' t arbejde."

Efter at have set på Hamilton Hall Hotel i Bournemouth, dr Nitschke planer om at afholde workshops i Brighton, Stroud, Gloucestershire og Glasgow.

Dr. Nitschke, fra Darwin, administreret dødelige indsprøjtninger til udgangen fire patienter 'liv efter frivillig dødshjælp blev gjort lovlig i Australien ' s Northern Territory i 1996.

De australske føderale regering væltet loven ni måneder senere.

Denne artikel er fra BBC News website. © British Broadcasting Corporation, BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne internetsider.