lørdag den 3. november 2007

Resident Evil

Nu vi er ved Egypten.. Jeg tror faktisk at en del af handlingen i den nye film Resident Evil - Extinction foregår i Egypten. Jeg mener at kunne huske at jeg så sfinxen i den udmærkede trailer der ligger klar på nettet, og der er da en pyramide på coveret. Selve filmen må du vente med, da den først kommer i biografen herhjemme den 9. november.
Resident Evil Extinction

Nasserismen

De «frie officerer» havde i 1952 ikke nogen klar politisk platform (se Nasser). Deres program omfattede i udgangspunktet:

Udsmidning af de britiske tropper i landet, selve symbolet på den nationale afhængighed, et krav der havde bred folkelig appel.
Jordreformer der havde til hensigt at reducere de store jordejeres politiske magt, men som ikke ramte de velstående bønder. Opdelingen af jorden på flere småejendomme sigtede mod at dæmme op for den stærke uro blandt småborgerskabet i landsbyerne. For de laveste lag af befolkningen havde reformen kun begrænset betydning. Den berørte kun omkring 10% af den dyrkede jord, og det var bare en lille del af de ejendomsløse masser, der blev berørt af den.
Opmuntre og beskytte investeringer i industrien. Dette var nødvendig for at opbygge økonomien og var i samklang med den ekspansive nationale del af borgerskabet og småborgerskabet.

Håndværker - colic-help - skateboard - china - taliban

maltesers

Pigesjov er hvad maltesers vil se med deres chokolader. Jeg får en ide.. Hvad med at tage en pose maltesers med til egypten og lade de lokale stikke deres fingre ned i posen, for at opdage at de bliver helt fedtede. Light humor på lavt niveau. Hvis folk synes den video du samtidig optager er morsom, kan du vinde en rejse til New York. En tanke - Kan man købe chokolade i egypten?

økonomisk krise

Den økonomiske krise efter 2. verdenskrig førte til en stigende proletarisering af småbønderne. De kunne ikke klare de stigende afgifter. En række steder gik de sammen med landarbejderne i åbent oprør. I byerne gav det mere dynamiske klima muligheder for uddannede folk: Funktionærer i statsadministrationen, lærere, håndværkere og småhandlende. En anden mulighed var hæren. Siden 1936 havde rekrutteringen været åben for folk fra mellem- og småborgerskabet - dvs. for den der havde råd til at betale omkostningerne ved Militærakademiet. Det småborgerlige lag indenfor hæren var udelukket fra overordnede stillinger. Det var også utilfreds med den britiske militære tilstedeværelse og den konservative statsmagt, der hindrede opbygningen af en slagkraftig national hær. De «frie officerer» der stod bag kuppet i 1952, kom netop fra dette miljø.

Håndværker - colic-help - skateboard - taliban - terror